Nasza Forest IPA to jasne piwo uwarzone z dodatkiem pędów sosny i soczyście nachmielone amerykańskimi chmielami. Chcieliśmy w ten sposób zabrać Was na spacer po naszych ukochanych Borach Tucholskich. W aromacie dominują akcenty żywiczne oraz sosnowe. W smaku piwo jest wytrawne, z wyraźnie zaakcentowaną goryczką.
Piwo górnej fermentacji, ponowna fermentacja brettanomyces bruxellensis, leżakowane ponad pół roku w dębowych beczkach, w ostatniej fazie leżakowania dodane jagody w postaci pulpy (przetarliśmy je). Wyraźnie zaznaczona kwasowość, przyjemny aromat i smak dojrzałych jagód.
Nasze pierwsze kwaśne piwo i nasz pierwszy medal na Konkursie Piw Rzemieślniczych w 2018 roku, w kategorii Sour Ale. Leżakuje w dębowych beczkach po winie z dodatkiem świeżych wiśni. W aromacie rześkie, wiśniowe i dzikie. Orzeźwiające, lekkie i delikatnie kwaśne.
Piwo dolnej fermentacji, w którym główną rolę grają słody, co daje wyraźny, słodowy smak. Końcówka umiarkowanie wytrawna.
Do produkcji tego piwa używamy słodu pilzneńskiego, monachijskiego i wiedeńskiego. Piwo jest delikatnie chmielone dwoma rodzajami szlachetnych, niemieckich chmieli – Hellertau Tradition i Hersbrucker.
Ciemne piwo fermentacji mieszanej. Początkowo drożdżami dolnej fermentacji, a po leżakowaniu wlane do beczek po whisky i zaszczepione drożdżami Brettanomyces Bruxellensis. Efektem jest mocne, kwaśne piwo, kojarzące się z wigilijnym kompotem. Nam się podoba ;)
Jasne piwo górnej fermentacji na bazie piwa pszenicznego, zaszczepione dzikimi drożdżami i leżakowane w dębowych beczkach. W smaku i w aromacie bardzo dzikie i wytrawne.
Jasne piwo górnej fermentacji. W aromacie marakuja i morela z akcentem nowofalowych chmieli amerykańskich. W smaku gładkie, jedwabiste i wyraźnie mleczne, bo w procesie warzenia dodaliśmy laktozę. Idealne piwo na ciepłe dni, bardzo delikatne, łatwo pijalne, praktycznie bez goryczki.
Piwo dolnej fermentacji, o wysokim ekstrakcie początkowym (19 stopni Plato). W aromacie słodowe z nutami karmelowymi. Przebija się suszona śliwka, czekolada i kawa. W smaku wyraźnie słodowo-karmelowe z elementami czarnej kawy i gorzkiej czekolady.
Jasne piwo górnej fermentacji, o słomkowym kolorze. W aromacie dzikość, rozmaryn, sosna, trochę nafty. Wytrawne, z nutą kwasowości. Leżakowało pół roku w beczkach po chardonnay. Pozycja must have dla tych, którzy szukają nowych, piwnych doznań.
Piwo jasne, dolnej fermentacji, niefiltrowane. Leżakuje ok. 5-7 tygodni.
Do jego produkcji używamy słodu pilzneńskiego (z polskich słodowni), doprawionego słodem karmelowym oraz chmieli Iunga i Spalt Select.
W smaku wyraziste, z mocno wyczuwalną chmielową goryczką.
Zdobywca złotego medalu na Konkursie Piw Rzemieślniczych 2019 w kategorii flanders. Nasza duma! Wyjątkowy alkohol, który powstał z inspiracji piwną kulturą Belgii. Do wrzenia używamy belgijskiego szczepu drożdży. Następnie piwo leżakuje aż rok w dębowych beczkach po czerwonym winie z dodatkiem dzikich drożdży. Piękny, intensywnie rubinowy kolor. W aromacie wiśnie, dzikość i oczywiście dobre...
Piwo górnej fermentacji, ponowna fermentacja brettanomyces bruxellensis, leżakowane ponad pół roku w dębowych beczkach, w ostatniej fazie leżakowania dodana marakuja w postaci pulpy. Wyraźnie zaznaczona kwasowość, przyjemny aromat i smak soczystej, dojrzałej marakui.
Jasne piwo górnej fermentacji na bazie piwa pszenicznego, zaszczepione dzikimi drożdżami i leżakowane w dębowych beczkach. W smaku i w aromacie bardzo dzikie i wytrawne.
Piwo w tym stylu nazywane jest również „amerykańskim pilsem“. Jest to piwo górnej fermentacji, chmielone na zimno. Do jego produkcji użyliśmy słodów pale ale, pilzneńskiego i pszenicznego oraz amerykańskich chmieli: Amarillo, Centenial, Citra, Columbus.
Nasz american pale ale charakteryzuje się wyraźną goryczką i delikatnym, słodowym smakiem. W aromacie wyczuwalny zapach owoców tropikalnych i...
error Chwilowo nie możesz polubić tej opinii