Piwo dolnej fermentacji, o wysokim ekstrakcie początkowym (19 stopni Plato).
W aromacie słodowe z nutami karmelowymi.
Przebija się suszona śliwka, czekolada i kawa.
W smaku wyraźnie słodowo-karmelowe z elementami czarnej kawy i gorzkiej czekolady.
Nasze pierwsze kwaśne piwo i nasz pierwszy medal na Konkursie Piw Rzemieślniczych w 2018 roku, w kategorii Sour Ale.
Leżakuje w dębowych beczkach po winie z dodatkiem świeżych wiśni.
W aromacie rześkie, wiśniowe i dzikie.
Orzeźwiające, lekkie i delikatnie kwaśne.
Piwo jasne, dolnej fermentacji, niefiltrowane. Leżakuje ok. 5-7 tygodni.
Do jego produkcji używamy słodu pilzneńskiego (z polskich słodowni), doprawionego słodem karmelowym oraz chmieli Iunga i Spalt Select.
W smaku wyraziste, z mocno wyczuwalną chmielową goryczką.
Piwo jasne, górnej fermentacji, niefiltrowane.
Leżakuje ok. 2-3 tygodnie.
Do jego produkcji używamy słodu jęczmiennego i słodu pszenicznego oraz chmielu Spalt Select.
W smaku intensywne, lekko drożdżowe, delikatnie goryczkowe.
Bardzo aromatyczne, z wyczuwalnymi nutami banana i goździków.
Piwo górnej fermentacji.Jasny, słomkowy kolor. Mętne.Do jego produkcji używamy słodu pszenicznego i jęczmiennego oraz chmielu Citra, który odpowiada za rześki, cytrusowy aromat.Lekkie, pszeniczne piwo, idealne na cieplejsze dni.
Jasne piwo górnej fermentacji o malinowym kolorze.
Do piwa dodaliśmy mnóstwo owoców i laktozy. W aromacie jagody porzeczki i maliny. W smaku gładkie, słodkie i lekko kwaśne, dominują nuty owocowe.
Ciemne piwo fermentacji mieszanej.
Początkowo drożdżami dolnej fermentacji, a po leżakowaniu wlane do beczek po whisky i zaszczepione drożdżami Brettanomyces Bruxellensis.
Efektem jest mocne, kwaśne piwo, kojarzące się z wigilijnym kompotem.
Nam się podoba ;)
Piwo górnej fermentacji, chmielone na zimno, do którego produkcji użyliśmy najlepszej jakości słodu pale ale oraz nowofalowych odmian amerykańskich chmieli: Citra, Ahtanum, Centenial i Chinook.
Nasza IPA charakteryzuje się zdecydowaną goryczką i wyraźną, słodową podbudową. Aromat kwiatów i tropikalnych owoców oraz piękna złota barwa i trwała piana to jego cechy charakterystyczne.
Ciemne piwo górnej fermentacji.
W aromacie połączenie nut gorzkiej czekolady i wanilii pochodzącej z płatków dębowych.
W smaku pełne, głębokie, z nutami kawy i gorzkiej czekolady wspartej taninami z drewna.
Jasne, mętne piwo górnej fermentacji, którego najważniejszym atutem jest mocny chmielony aromat, połączony z pełną smaku płynnych drożdży WYEAST LONDON ALE.
Nazwa DDH (DOUBLE DRY HOPPED) oznacza, że piwo było dwukrotnie chmielone na zimno.
W aromacie dominują owoce tropikalne i kwiaty.
Mimo wysokiej zawartości alkoholu piwo jest bardzo pijalne i orzeźwiające.
Piwo w tym stylu nazywane jest również „amerykańskim pilsem“.
Jest to piwo górnej fermentacji, chmielone na zimno.
Do jego produkcji użyliśmy słodów pale ale, pilzneńskiego i pszenicznego oraz amerykańskich chmieli: Amarillo, Centenial, Citra, Columbus.
Nasz american pale ale charakteryzuje się wyraźną goryczką i delikatnym, słodowym smakiem.
W aromacie wyczuwalny zapach owoców tropikalnych i...
Nasza Forest IPA to jasne piwo uwarzone z dodatkiem pędów sosny i soczyście nachmielone amerykańskimi chmielami.
Chcieliśmy w ten sposób zabrać Was na spacer po naszych ukochanych Borach Tucholskich.
W aromacie dominują akcenty żywiczne oraz sosnowe.
W smaku piwo jest wytrawne, z wyraźnie zaakcentowaną goryczką.
error Chwilowo nie możesz polubić tej opinii