Jasne piwo górnej fermentacji, o słomkowym kolorze. W aromacie dzikość, rozmaryn, sosna, trochę nafty. Wytrawne, z nutą kwasowości. Leżakowało pół roku w beczkach po chardonnay. Pozycja must have dla tych, którzy szukają nowych, piwnych doznań.
Nasz ŁOŚ to nie byle ktoś!
Reprezentuje styl piwny, którego jeszcze w Przystanku nie było - BARLEY WINE
ŁOŚ jest piwem treściwym, mocnym i wyraźnie słodowym.
To idealny partner na zimowy wieczór
Nasz ŁOŚ BARLEY WINE leżakował rok w beczkach po żytniej whisky, a potem zaszczepiliśmy go dzikimi kulturami drożdży i otrzymaliśmy Brett Barley Wine.
Jest mocno, jest dziko, jest funky i jest owocowo....
Jasne piwo górnej fermentacji, który swój delikatny, różowy kolor zawdzięcza kwiatom hibiskusa. W aromacie dojrzałe letnie owoce, w smaku delikatne ale z wyczuwalną goryczką. Lekko wytrawne i orzeźwiające.
Piwo jasne, dolnej fermentacji, niefiltrowane. Leżakuje ok. 5-7 tygodni.
Do jego produkcji używamy słodu pilzneńskiego (z polskich słodowni), doprawionego słodem karmelowym oraz chmieli Iunga i Spalt Select.
W smaku wyraziste, z mocno wyczuwalną chmielową goryczką.
Piwo jasne, górnej fermentacji, niefiltrowane. Leżakuje ok. 2-3 tygodnie.
Do jego produkcji używamy słodu jęczmiennego i słodu pszenicznego oraz chmielu Spalt Select. W smaku intensywne, lekko drożdżowe, delikatnie goryczkowe. Bardzo aromatyczne, z wyczuwalnymi nutami banana i goździków.
Zdobywca złotego medalu na Konkursie Piw Rzemieślniczych 2019 w kategorii flanders. Nasza duma! Wyjątkowy alkohol, który powstał z inspiracji piwną kulturą Belgii. Do wrzenia używamy belgijskiego szczepu drożdży. Następnie piwo leżakuje aż rok w dębowych beczkach po czerwonym winie z dodatkiem dzikich drożdży. Piękny, intensywnie rubinowy kolor. W aromacie wiśnie, dzikość i oczywiście dobre...
Nasze pierwsze kwaśne piwo i nasz pierwszy medal na Konkursie Piw Rzemieślniczych w 2018 roku, w kategorii Sour Ale. Leżakuje w dębowych beczkach po winie z dodatkiem świeżych wiśni. W aromacie rześkie, wiśniowe i dzikie. Orzeźwiające, lekkie i delikatnie kwaśne.
Piwo dolnej fermentacji, o wysokim ekstrakcie początkowym (19 stopni Plato). W aromacie słodowe z nutami karmelowymi. Przebija się suszona śliwka, czekolada i kawa. W smaku wyraźnie słodowo-karmelowe z elementami czarnej kawy i gorzkiej czekolady.
Piwo górnej fermentacji, chmielone na zimno, do którego produkcji użyliśmy najlepszej jakości słodu pale ale oraz nowofalowych odmian amerykańskich chmieli: Citra, Ahtanum, Centenial i Chinook.
Nasza IPA charakteryzuje się zdecydowaną goryczką i wyraźną, słodową podbudową. Aromat kwiatów i tropikalnych owoców oraz piękna złota barwa i trwała piana to jego cechy charakterystyczne.
Nasza Forest IPA to jasne piwo uwarzone z dodatkiem pędów sosny i soczyście nachmielone amerykańskimi chmielami. Chcieliśmy w ten sposób zabrać Was na spacer po naszych ukochanych Borach Tucholskich. W aromacie dominują akcenty żywiczne oraz sosnowe. W smaku piwo jest wytrawne, z wyraźnie zaakcentowaną goryczką.
Ciemne piwo górnej fermentacji. Do jego produkcji użyliśmy palonych słodów i laktozy. Dodanie laktozy do piwa sprawia, że staje się ono delikatnie słodkie w smaku, a do tego gładkie i muślinowe w strukturze. W procesie warzenia dodaliśmy świeżych i mięsistych lasek wanilii burbońskiej, które przywieźliśmy z naszego wyjazdu na Madagaskar. W aromacie wyczuwalna kawa, pralinka i ciemna czekolada....
Piwo górnej fermentacji. Jasny, słomkowy kolor. Metne. Do jego produkcji używamy słodu pszenicznego i jęczmiennego oraz chmielu Citra, który odpowiada za rześki, cytrusowy aromat. Lekkie, pszeniczne piwo, idealne na cieplejsze dni.
Jasne piwo górnej fermentacji na bazie piwa pszenicznego, zaszczepione dzikimi drożdżami i leżakowane w dębowych beczkach. W smaku i w aromacie bardzo dzikie i wytrawne.
error Chwilowo nie możesz polubić tej opinii