Jasne piwo górnej fermentacji, o słomkowym kolorze. W aromacie dzikość, rozmaryn, sosna, trochę nafty. Wytrawne, z nutą kwasowości. Leżakowało pół roku w beczkach po chardonnay. Pozycja must have dla tych, którzy szukają nowych, piwnych doznań.
error
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
feedback
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
check_circle
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
error
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
check_circle
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.
Piwo dolnej fermentacji, o wysokim ekstrakcie początkowym (19 stopni Plato). W aromacie słodowe z nutami karmelowymi. Przebija się suszona śliwka, czekolada i kawa. W smaku wyraźnie słodowo-karmelowe z elementami czarnej kawy i gorzkiej czekolady.
Był początek wiosny, wyczekiwaliśmy końca lockdownu. Przy stole usiedli piwowarzy, cydrownik i winiarz - snując wakacyjne plany i dyskutując o tym, czego napilibyśmy się na pikniku czy spacerze w lesie. Owoc tych rozmów i naszej piwno- cydrowo- winnej kooperacji możesz za chwilę trzymać w ręku.
Ciemne piwo górnej fermentacji. W aromacie połączenie nut gorzkiej czekolady i wanilii pochodzącej z płatków dębowych. W smaku pełne, głębokie, z nutami kawy i gorzkiej czekolady wspartej taninami z drewna.
Jasne piwo górnej fermentacji, który swój delikatny, różowy kolor zawdzięcza kwiatom hibiskusa. W aromacie dojrzałe letnie owoce, w smaku delikatne ale z wyczuwalną goryczką. Lekko wytrawne i orzeźwiające.
Jasne piwo górnej fermentacji. W aromacie marakuja i morela z akcentem nowofalowych chmieli amerykańskich. W smaku gładkie, jedwabiste i wyraźnie mleczne, bo w procesie warzenia dodaliśmy laktozę. Idealne piwo na ciepłe dni, bardzo delikatne, łatwo pijalne, praktycznie bez goryczki.
Piwo górnej fermentacji, chmielone na zimno, do którego produkcji użyliśmy najlepszej jakości słodu pale ale oraz nowofalowych odmian amerykańskich chmieli: Citra, Ahtanum, Centenial i Chinook.
Nasza IPA charakteryzuje się zdecydowaną goryczką i wyraźną, słodową podbudową. Aromat kwiatów i tropikalnych owoców oraz piękna złota barwa i trwała piana to jego cechy charakterystyczne.
Nasze pierwsze kwaśne piwo i nasz pierwszy medal na Konkursie Piw Rzemieślniczych w 2018 roku, w kategorii Sour Ale. Leżakuje w dębowych beczkach po winie z dodatkiem świeżych wiśni. W aromacie rześkie, wiśniowe i dzikie. Orzeźwiające, lekkie i delikatnie kwaśne.
Nasz ŁOŚ to nie byle ktoś!
Reprezentuje styl piwny, którego jeszcze w Przystanku nie było - BARLEY WINE
ŁOŚ jest piwem treściwym, mocnym i wyraźnie słodowym.
To idealny partner na zimowy wieczór
Nasz ŁOŚ BARLEY WINE leżakował rok w beczkach po żytniej whisky, a potem zaszczepiliśmy go dzikimi kulturami drożdży i otrzymaliśmy Brett Barley Wine.
Jest mocno, jest dziko, jest funky i jest owocowo....
Zdobywca złotego medalu na Konkursie Piw Rzemieślniczych 2019 w kategorii flanders. Nasza duma! Wyjątkowy alkohol, który powstał z inspiracji piwną kulturą Belgii. Do wrzenia używamy belgijskiego szczepu drożdży. Następnie piwo leżakuje aż rok w dębowych beczkach po czerwonym winie z dodatkiem dzikich drożdży. Piękny, intensywnie rubinowy kolor. W aromacie wiśnie, dzikość i oczywiście dobre...
Jasne piwo górnej fermentacji na bazie piwa pszenicznego, zaszczepione dzikimi drożdżami i leżakowane w dębowych beczkach. W smaku i w aromacie bardzo dzikie i wytrawne.
Jasne, mętne piwo górnej fermentacji. Chmielone zarówno w trakcie warzenia, fermentacji jak i leżakowania. Gładkie i kremowe, z wyraźną chmielową nutą. W aromacie dominują nuty owoców tropikalnych.
Piwo jasne, górnej fermentacji, niefiltrowane. Leżakuje ok. 2-3 tygodnie.
Do jego produkcji używamy słodu jęczmiennego i słodu pszenicznego oraz chmielu Spalt Select. W smaku intensywne, lekko drożdżowe, delikatnie goryczkowe. Bardzo aromatyczne, z wyczuwalnymi nutami banana i goździków.
Piwo dolnej fermentacji, w którym główną rolę grają słody, co daje wyraźny, słodowy smak. Końcówka umiarkowanie wytrawna.
Do produkcji tego piwa używamy słodu pilzneńskiego, monachijskiego i wiedeńskiego. Piwo jest delikatnie chmielone dwoma rodzajami szlachetnych, niemieckich chmieli – Hellertau Tradition i Hersbrucker.
Piwo górnej fermentacji, ponowna fermentacja brettanomyces bruxellensis, leżakowane ponad pół roku w dębowych beczkach, w ostatniej fazie leżakowania dodane jagody w postaci pulpy (przetarliśmy je). Wyraźnie zaznaczona kwasowość, przyjemny aromat i smak dojrzałych jagód.
Piwo górnej fermentacji. Jasny, słomkowy kolor. Metne. Do jego produkcji używamy słodu pszenicznego i jęczmiennego oraz chmielu Citra, który odpowiada za rześki, cytrusowy aromat. Lekkie, pszeniczne piwo, idealne na cieplejsze dni.
error Chwilowo nie możesz polubić tej opinii