Piwo górnej fermentacji. Jasny, słomkowy kolor. Metne. Do jego produkcji używamy słodu pszenicznego i jęczmiennego oraz chmielu Citra, który odpowiada za rześki, cytrusowy aromat. Lekkie, pszeniczne piwo, idealne na cieplejsze dni.
error
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
feedback
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
check_circle
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
error
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
check_circle
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.
Nasz ŁOŚ to nie byle ktoś!
Reprezentuje styl piwny, którego jeszcze w Przystanku nie było - BARLEY WINE
ŁOŚ jest piwem treściwym, mocnym i wyraźnie słodowym.
To idealny partner na zimowy wieczór
Nasz ŁOŚ BARLEY WINE leżakował rok w beczkach po żytniej whisky, a potem zaszczepiliśmy go dzikimi kulturami drożdży i otrzymaliśmy Brett Barley Wine.
Jest mocno, jest dziko, jest funky i jest owocowo....
Piwo dolnej fermentacji, w którym główną rolę grają słody, co daje wyraźny, słodowy smak. Końcówka umiarkowanie wytrawna.
Do produkcji tego piwa używamy słodu pilzneńskiego, monachijskiego i wiedeńskiego. Piwo jest delikatnie chmielone dwoma rodzajami szlachetnych, niemieckich chmieli – Hellertau Tradition i Hersbrucker.
Piwo w tym stylu nazywane jest również „amerykańskim pilsem“. Jest to piwo górnej fermentacji, chmielone na zimno. Do jego produkcji użyliśmy słodów pale ale, pilzneńskiego i pszenicznego oraz amerykańskich chmieli: Amarillo, Centenial, Citra, Columbus.
Nasz american pale ale charakteryzuje się wyraźną goryczką i delikatnym, słodowym smakiem. W aromacie wyczuwalny zapach owoców tropikalnych i...
Zdobywca złotego medalu na Konkursie Piw Rzemieślniczych 2019 w kategorii flanders. Nasza duma! Wyjątkowy alkohol, który powstał z inspiracji piwną kulturą Belgii. Do wrzenia używamy belgijskiego szczepu drożdży. Następnie piwo leżakuje aż rok w dębowych beczkach po czerwonym winie z dodatkiem dzikich drożdży. Piękny, intensywnie rubinowy kolor. W aromacie wiśnie, dzikość i oczywiście dobre...
Ciemne piwo górnej fermentacji. Do jego produkcji użyliśmy palonych słodów i laktozy. Dodanie laktozy do piwa sprawia, że staje się ono delikatnie słodkie w smaku, a do tego gładkie i muślinowe w strukturze. W procesie warzenia dodaliśmy świeżych i mięsistych lasek wanilii burbońskiej, które przywieźliśmy z naszego wyjazdu na Madagaskar. W aromacie wyczuwalna kawa, pralinka i ciemna czekolada....
Jasne piwo górnej fermentacji, o słomkowym kolorze. W aromacie dzikość, rozmaryn, sosna, trochę nafty. Wytrawne, z nutą kwasowości. Leżakowało pół roku w beczkach po chardonnay. Pozycja must have dla tych, którzy szukają nowych, piwnych doznań.
Piwo jasne, górnej fermentacji, niefiltrowane. Leżakuje ok. 2-3 tygodnie.
Do jego produkcji używamy słodu jęczmiennego i słodu pszenicznego oraz chmielu Spalt Select. W smaku intensywne, lekko drożdżowe, delikatnie goryczkowe. Bardzo aromatyczne, z wyczuwalnymi nutami banana i goździków.
Piwo dolnej fermentacji, o wysokim ekstrakcie początkowym (19 stopni Plato). W aromacie słodowe z nutami karmelowymi. Przebija się suszona śliwka, czekolada i kawa. W smaku wyraźnie słodowo-karmelowe z elementami czarnej kawy i gorzkiej czekolady.
Piwo górnej fermentacji, chmielone na zimno, do którego produkcji użyliśmy najlepszej jakości słodu pale ale oraz nowofalowych odmian amerykańskich chmieli: Citra, Ahtanum, Centenial i Chinook.
Nasza IPA charakteryzuje się zdecydowaną goryczką i wyraźną, słodową podbudową. Aromat kwiatów i tropikalnych owoców oraz piękna złota barwa i trwała piana to jego cechy charakterystyczne.
Piwo jasne, dolnej fermentacji, niefiltrowane. Leżakuje ok. 5-7 tygodni.
Do jego produkcji używamy słodu pilzneńskiego (z polskich słodowni), doprawionego słodem karmelowym oraz chmieli Iunga i Spalt Select.
W smaku wyraziste, z mocno wyczuwalną chmielową goryczką.
error Chwilowo nie możesz polubić tej opinii