Piwo górnej fermentacji. Jasny, słomkowy kolor. Metne. Do jego produkcji używamy słodu pszenicznego i jęczmiennego oraz chmielu Citra, który odpowiada za rześki, cytrusowy aromat. Lekkie, pszeniczne piwo, idealne na cieplejsze dni.
error
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
feedback
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
check_circle
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
error
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
check_circle
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.
Piwo górnej fermentacji, ponowna fermentacja brettanomyces bruxellensis, leżakowane ponad pół roku w dębowych beczkach, w ostatniej fazie leżakowania dodane jagody w postaci pulpy (przetarliśmy je). Wyraźnie zaznaczona kwasowość, przyjemny aromat i smak dojrzałych jagód.
Nasze pierwsze kwaśne piwo i nasz pierwszy medal na Konkursie Piw Rzemieślniczych w 2018 roku, w kategorii Sour Ale. Leżakuje w dębowych beczkach po winie z dodatkiem świeżych wiśni. W aromacie rześkie, wiśniowe i dzikie. Orzeźwiające, lekkie i delikatnie kwaśne.
Piwo górnej fermentacji, ponowna fermentacja brettanomyces bruxellensis, leżakowane ponad pół roku w dębowych beczkach, w ostatniej fazie leżakowania dodana marakuja w postaci pulpy. Wyraźnie zaznaczona kwasowość, przyjemny aromat i smak soczystej, dojrzałej marakui.
Piwo dolnej fermentacji, o wysokim ekstrakcie początkowym (19 stopni Plato). W aromacie słodowe z nutami karmelowymi. Przebija się suszona śliwka, czekolada i kawa. W smaku wyraźnie słodowo-karmelowe z elementami czarnej kawy i gorzkiej czekolady.
Piwo jasne, dolnej fermentacji, niefiltrowane. Leżakuje ok. 5-7 tygodni.
Do jego produkcji używamy słodu pilzneńskiego (z polskich słodowni), doprawionego słodem karmelowym oraz chmieli Iunga i Spalt Select.
W smaku wyraziste, z mocno wyczuwalną chmielową goryczką.
Piwo w tym stylu nazywane jest również „amerykańskim pilsem“. Jest to piwo górnej fermentacji, chmielone na zimno. Do jego produkcji użyliśmy słodów pale ale, pilzneńskiego i pszenicznego oraz amerykańskich chmieli: Amarillo, Centenial, Citra, Columbus.
Nasz american pale ale charakteryzuje się wyraźną goryczką i delikatnym, słodowym smakiem. W aromacie wyczuwalny zapach owoców tropikalnych i...
Piwo jasne, górnej fermentacji, niefiltrowane. Leżakuje ok. 2-3 tygodnie.
Do jego produkcji używamy słodu jęczmiennego i słodu pszenicznego oraz chmielu Spalt Select. W smaku intensywne, lekko drożdżowe, delikatnie goryczkowe. Bardzo aromatyczne, z wyczuwalnymi nutami banana i goździków.
Nasza Forest IPA to jasne piwo uwarzone z dodatkiem pędów sosny i soczyście nachmielone amerykańskimi chmielami. Chcieliśmy w ten sposób zabrać Was na spacer po naszych ukochanych Borach Tucholskich. W aromacie dominują akcenty żywiczne oraz sosnowe. W smaku piwo jest wytrawne, z wyraźnie zaakcentowaną goryczką.
Piwo górnej fermentacji, chmielone na zimno, do którego produkcji użyliśmy najlepszej jakości słodu pale ale oraz nowofalowych odmian amerykańskich chmieli: Citra, Ahtanum, Centenial i Chinook.
Nasza IPA charakteryzuje się zdecydowaną goryczką i wyraźną, słodową podbudową. Aromat kwiatów i tropikalnych owoców oraz piękna złota barwa i trwała piana to jego cechy charakterystyczne.
Jasne piwo górnej fermentacji na bazie piwa pszenicznego, zaszczepione dzikimi drożdżami i leżakowane w dębowych beczkach. W smaku i w aromacie bardzo dzikie i wytrawne.
Jasne piwo górnej fermentacji, o słomkowym kolorze. W aromacie dzikość, rozmaryn, sosna, trochę nafty. Wytrawne, z nutą kwasowości. Leżakowało pół roku w beczkach po chardonnay. Pozycja must have dla tych, którzy szukają nowych, piwnych doznań.
Jasne piwo górnej fermentacji na bazie piwa pszenicznego, zaszczepione dzikimi drożdżami i leżakowane w dębowych beczkach. W smaku i w aromacie bardzo dzikie i wytrawne.
Jasne piwo górnej fermentacji. W aromacie marakuja i morela z akcentem nowofalowych chmieli amerykańskich. W smaku gładkie, jedwabiste i wyraźnie mleczne, bo w procesie warzenia dodaliśmy laktozę. Idealne piwo na ciepłe dni, bardzo delikatne, łatwo pijalne, praktycznie bez goryczki.
Jasne, mętne piwo górnej fermentacji. Chmielone zarówno w trakcie warzenia, fermentacji jak i leżakowania. Gładkie i kremowe, z wyraźną chmielową nutą. W aromacie dominują nuty owoców tropikalnych.
error Chwilowo nie możesz polubić tej opinii